Licens & utbildning - karting (gokart)

Den 29/4 kör vi licenskurs på klubben. Se till att anmäla i tid så platserna inte tar slut. Läs nedan vad som krävs för att ta licens. Frågor ang utbildningen tas med Mattias Westman på telefon 070 276 24 25.

Senast uppdaterad: 2023-01-21

Anmälan till licensutbildning för karting (gokart)

Välkommen till Södertälje Kart Racing Club!

Vi har just nu ingen licensutbildning planerad pga underhåll av banan. Vi återkommer med datum så snart det är klart.

Licensutbildning för karting publiceras på den här sidan. 

  • Inbetald medlemsavgift. Läs om hur du gör på sidan för att bli medlem.
  • Egen utrustning (hjälm, overall, handskar, skor).
  • Kostnadsfri utbildning för medlemmar.

Kursen omfattar en teoretisk och en praktisk del. Om det ligger snö på banan vid utbildningstillfället, så kommer den teoretiska delen genomföras som planerat och den praktiska vid ett senare tillfälle.

För Dig som ännu inte har skaffat egen gokart, och godkänd personlig utrustning, har klubben gokart och utrustning att låna. Det kräver att vi i god tid innan kurstillfället får veta vad du behöver låna.

Kom ihåg att om det är ditt barn som ska börja köra, så behöver även du som förälder gå utbildningen för att få Ansvarig ledare-licens. Det är obligatoriskt för förare under 16 år att ha en licensierad ansvarig ledare med sig vid träning och tävling. 


Om du vill veta mer om karting, kontakta Richard Johansson på epost karting@skrc.se eller telefon 070-168 96 30.

För att kunna få ut licensen efter genomgången utbildning så behöver du vara medlem i klubben. Läs om hur du gör på sidan för att bli medlem.