Licens & utbildning - 
karting (gokart)

Välkommen till Södertälje Kart Racing Club!

Om du är intresserad av licensutbildning för Minimoto och miniGP (mc), se den här sidan

För dig som vill ta gokartlicens så kommer nya datum för utbildningar att publiceras. Den planerade utbildningen 2021 är fulltecknad. 

Kursen omfattar en teoretisk och en praktisk del. För att kunna genomföra utbildningen på ett säkert och bra sätt maximerar vi deltagarantalet till 6 pers/kurstillfälle. Om det ligger snö på banan vid utbildningstillfället, så kommer den teoretiska delen genomföras som planerat och den praktiska vid ett senare tillfälle.

För Dig som ännu inte har skaffat egen gokart, och godkänd personlig utrustning, har klubben gokart och utrustning att låna. Det kräver att vi i god tid innan kurstillfället får veta vad du behöver låna.

Kom ihåg att om det är ditt barn som ska börja köra, så behöver även du som förälder gå utbildningen för att få Ansvarig ledare-licens. Det är obligatoriskt för förare under 16 år att ha en licensierad ansvarig ledare med sig vid träning och tävling. 

Om du är ny till sporten och vill veta mer om karting, kontakta John Sjöstrand på telefon 0735-02 63 34 eller info@skrc.se.

Om du har frågor om licensutbildningarna, kontakta historiskkarting@skrc.se .

För att kunna få ut licensen efter genomgången utbildning så behöver du vara medlem i klubben. Läs om hur du gör på sidan för att bli medlem.

Anmälan till licensutbildning för karting (gokart)